Her geçen gün yeni ve farklı alyans modelleri çıksa da klasik alyanslar, eskilerden günümüze gelen vazgeçilmeyen alyanslar arasındadır.
Klasik Alyanslar
Klasik Alyanslar

Her geçen gün yeni ve farklı alyans modelleri çıksa da klasik alyanslar, eskilerden günümüze gelen vazgeçilmeyen alyanslar arasındadır. Zarifliğin ve sadeliğin en güzel ifadelerinden olan alyanslar, yeni bir hayat kurmak isteyenlere en güzel şekilde eşlik etmektedir. Özel günlerini daha da anlamlı hale getirmek isteyenler binlerce çeşit alyans modelinden zevklerine göre dilediğini seçebilmektedirler.

Alyans Modelleri

Evlilik denildiğinde elbette ki akla ilk gelen alyanslar olmaktadır. Her bütçeye uygun olan çeşitleri, kişilere yuva kurarken en büyük yardımcıları olmaktadır. Klasik alyanslar özellikle sadelikten yana olanların en çok tercih ettiği alyanslar arasında yerini almaktadır.

Batı ülkeleri ve toplumları bu alyans modelini daha çok benimseyerek tercih etmektedirler. Klasik alyans modelleri de erkekte ve kadında farklı özelliklerde bulunmaktadır.

Altın Alyanslar

Genellikle bayanlar tarafından kullanılan daha sık talep gören altın klasik alyanslar, ağırlıkları modellerini ve işlenişlerine göre 1 gram ile 15 gram arasında değişmektedir. Fiyat olarak en uygun olan alyanslar 8 ayar klasik altın alyanslardır.

Gümüş Alyanslar

Beyaz renkli ve gümüş alyanslar erkeklerin sıklıkla kullanmayı tercih ettiği alyans modelleri arasında yer almaktadır. Alyans tercihi yapılırken olabildiğince dikkatli karar verilmek durumundadır. Bir ömür parmaklardan çıkmayacak alyanslar, yanlış karar sonucu alyans takmamak istememeye sebebiyet verebilecektir.

Taşlı Altın Alyanslar

Bayanların en sık kullandığı alyans modellerinden biri de şüphesiz taşlı altın alyans olmaktadır. Değerli taşların oldukça şık bir tasarımla klasik alyanslara işlendiği alyanslar, göz alıcı parlaklıklarıyla dikkatleri çekmektedir.

Klasik diğer adıyla düz alyanslar şekil itibariyle de köşeli ve bombeli şekillerde olmaktadır. Zevklerin ön planda olduğu alyans çeşidinde, kişiler de istekleri doğrultusunda seçim yapabilmektedirler. Klasik alyansların taşlı olarak tercih edilmesi fiyatlarının da farklı olmasına neden olmaktadır.

Alyans Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her şeyde olduğu gibi alyans seçiminde de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlar kullanım kolaylığı sağlaması açısından oldukça önemli olmaktadır.

  • Her şeyden önce alyansların kullanımının kolay ve ergonomik olması gerekir. Rahat kullanımı olan alyanslar pek çok alanda parmağın rahatsız olmadan alyans kullanılmasını sağlayacaktır. Bu durum alyansların uzun süre kullanımında oldukça etkilidir.
  • Uyumuna özen gösteren çiftler alyans seçiminde de bunu yansıtabilirler. Bayanların tercih ettiği şık alyansların, erkeklerin tercih edeceği klasik alyanslar ile hoş bir görünümü yakalamak mümkün olmaktadır.
  • Alyansların farklı şekillerde işlenişleri göz doldursa da, çok fazla girinti ve çıkıntı olan alyanslar pek kullanışlı olmamaktadır. Bu nedenle sade klasik alyanslar her zaman kullanım kolaylığı nedeniyle daha çok ön planda olmaktadır.
  • Seçilecek olan alyanslar her türlü yamulmaya ve çizilmeye karşı dayanıklı olmak zorundadır. Bunun için daha sert ve dayanıklı olan 14 ayar alyanslar bu güveni vererek uzun süre kullanım imkanı sağlamaktadır.
  • Alyans seçiminde tanıdık ve bildik bir kuyumcudan alışveriş yapmak her zaman daha doğru olacaktır. Olası durumlarda sahte altınla karşılaşmak mümkün olabilmektedir.
  • Doğru bir şekilde alyans seçimi yapılabilmesi için parmak ölçülerinin doğru bir şekilde alınması gerekir. Kişiler partnerlerinin parmak ölçülerini bir şekilde alarak bu doğrultuda tercih yapabilirler. Alyansın küçük veya büyük gelmesi bir ihtimal olduğundan ona göre önceden hazırlık yapılması gerekmektedir.

Klasik Alyanslar ve Taş Taşın Eşsiz Uyumu

Evliliğin sembolü klasik alyanslar olsa da, evlilik teklifinin vazgeçilmezi elbette ki, tek taşlardır. Parmaklarında zarafeti en şık haliyle yakalamak isteyenler, alyanslarıyla tektaşlarını bir uyum haline getirebilirler.

Hiç beklenmedik anda gelen evlilik teklifi her ne kadar tek taş seçimine olanak tanımasa da, tek taşa uygun alyans seçimi aradaki bu farkı kapatmaktadır. Gerek renk uyumu, gerekse görsellik bir araya geldiğinde ortaya bakmaya doyamayacak bir görüntü çıkmasını sağlayacaktır.

Karadeniz Kuyumculuk güvencesiyle tüm takılar online satışta. Yüzükler, Alyanslar, Bilezikler, Pırlantalar, Kolyeler, Künyeler, küpeler ve bir çok altın takılar internetten kredi kartına taksitle satışta.

Çok Satanlar

Son yazılar

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on print
Başa dön