Klasik alyans, kadın ve erkeğin aşkını simgelemekte olan vazgeçilmez aksesuarlar arasında yer alır. Bu yüzükler geçmiş yıllardan beri asla eskimeyen bir gelenek gibidir. İki insan hayatlarını birleştirirken yüzükleri bu ana şahitlik eder adeta evliliğin simgesi haline gelir.
Klasik Alyans
Klasik Alyans

Klasik alyans, kadın ve erkeğin aşkını simgelemekte olan vazgeçilmez aksesuarlar arasında yer alır. Bu yüzükler geçmiş yıllardan beri asla eskimeyen bir gelenek gibidir. İki insan hayatlarını birleştirirken yüzükleri bu ana şahitlik eder adeta evliliğin simgesi haline gelir.

Günümüzde herkes tarafından sevilerek kullanılıyor olduğu bilinen bu yüzüklerin en önemli özelliklerinin aşkı ve sevgiyi temsil etmeleridir. Bağlılığın bir göstergesi olan bu yüzükler, geçmişten günümüze gelmiş olan en büyük gelenektir. Birbirini seven ve bağlılıklarını gösteren kişiler bu yüzükleri takarak hem birbirlerine olan bağlılıklarını kanıtlar hem de diğer kişilere bir sevdiğinin olduğunu göstermiş olurlar.

Aşkın Simgesi Klasik Alyansların Tarihi

Klasik alyanslar nasıl ortaya çıkmıştır biliyor musunuz?  İlk yüzük, yıllar önce mısırlı firavunlar tarafından keşfedilmiş.  Bitki saplarını kullanarak yapmış oldukları halkaları parmaklarına geçirmeleri ile ilk yüzüklerin hikayeleri başlamış oldu. Yapmış oldukları bu yüzükler onlar için sonsuz sevgiyi ve bağlılığı simgelediği söyleniyor. O yüzden de günümüzde sevginin aşkın simgesi olmuş.

Mısırlıların inanmakta oldukları başka bir bilgiye göre de sol elin sondan 2.  parmağından geçen bir damar kalbe ulaşıyormuş. Günümüzde bu parmağa yüzük parmağı denmesinin sebebi de budur.  Daha sonra bu bilgi dünyanın her yerine yayılmış. Yani çiftler arasındaki bu yüzüklerin gücü kalbe kadar ulaşırmış. O nedenle bu yüzükler hayatımızda oldukça önemli bir yere sahiptir.

En Çok Tercih Edilen Alyanslar

Her şey gibi yüzükler de modaya göre değişiyor. Kimilerimiz sade olan yüzükleri severken kimilerimiz gösterişli yüzüklere bayılıyor. Her şey yenilenirken yüzük modasının da öylece durması beklenemezdi zaten. Başta gümüş, sarı ve pembe altından elde edilmiş yüzükler ve bunların taşlar ile çeşitli ve gösterişli tasarımlar olarak oluşturulmuş halleri bulunuyor. O kadar çok çeşitte var ki çiftler bazen seçmekte zorlansalar bile en iyisini almayı isterler.

Biz her zaman klasik alyans taraftarıyız aslında… Günlük hayatta kullanım açısından da en kolayı o değil mi sizce de? Günümüze bakacak olursak en çok tercih edilen ışıltısı ile göz kamaştıran tam tur yüzükler diyebilirim. Sade halka yüzükler peki… Asla modasını yitirmeyen çok gözde çeşitlerindendir.

Son Zamanların Alyans Modası

Ruh eşiniz, yol arkadaşınız ve sevdiğiniz kişi ile bir ömür boyu parmağınızda taşıyacağınız yüzüklerin en özel ve en güzel olanlar arasında yer almasını istiyorsunuz değil mi? İşte tam size göre olan bir konuya değineceğiz.

Tercih edeceğiniz yüzüklerin modaya uygun olmasını ister misiniz? 2021 yılının en trend olan yüzükleri klasik modellerdir. Bu modellerin farklılık katılmış ancak klasik oluşundan da asla taviz vermeyen modelleri son zamanlarda sık sık tercih ediliyor. Minik taşları ile göz kamaştıran modellerin bu ürünler arasında büyük dikkat çekmekte oldukları da herkes tarafından bilinmekte olan bir konudur.

2021 Modası Alyans Modelleri

Ömrünüzün sonuna kadar parmağınızda taşıyacağınız modelleri özenle seçmek istemez misiniz? Tabii ki birçok kişi sizler gibi düşündükleri için hep en güzelinin ister. Ömürlük olarak kullanılacak yüzüklerin çok farklı modellerde bulunabiliyor olduğunu unutmamalısınız.

Klasik alyanslar dışında tasarımlarıyla göz kamaştıracak birçok modelleri mevcut. Bu senenin modasına bakacak olursak çiftler genellikle birbirini tamamlayan yüzüklere ilgi gösteriyor. Tamamı ile taşlar ile bezenmiş olan yüzüklerden sonra ilk sırada çift renk taşımakta olan yüzükler gelmektedir.  Özellikle bu modellerin iç kısmına tarih ve isimden sonra parmak izi ve portre çizdirmek son zamanların ilginç ama bir o kadar da hoş fikirleri arasında.

Klasik Alyans Erkek Modelleri

Aşkın, sevginin ve bağlılığın sembolü olan yüzüklerde son dönemlerde çiftler birbiri ile uyumlu olan modelleri tercih ediliyor. Çift modelleri olarak da bilinen bu yüzüklerin farklı birçok modeli bulunuyor. Erkekler için üretilmiş olan modellerin kadınlar için olanlara oranla daha sade olduğu görülüyor.

Bu modeli tercih etmiş olan kişilerin klasik alyans yorumları ile birçok kişi bu modellerin hakkında bilgi edinmiş oluyor. Hangi modeli ve nasıl tercih etmeleri gerektiğini bu yorumlardan bakabiliyorlar. Erkeklerin gündelik hayatlarında taşıyabilmeleri adına klasik olan modellerin daha çok tercih edildiği görülüyor.

Alyans Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle alyans alırken kendinize zaman ayırmalı ayaküstü seçim yapmamalısınız. İyice bakıp beğenmeli eşiniz ile ortak zevkinize ait yüzük almaya özen göstermelisiniz. Tercih etmeden önce biraz araştırma yapıp hem bütçenize uygun hem de şık modellere göz gezdirip fikir sahibi olmalısınız.

Alırken mutlaka bir sertifikası olup olmadığına bakmalısınız. Tercih edeceğiniz yüzükleri güvenilir bir kuyumcudan almaya çalışmalısınız. Alırken günlük hayattaki tarzınızı göz önünde bulundurun. Böylece daha kullanışlı ve her kombine uyum sağlayabilecek bir model tercih etmiş olursunuz.

Mutlaka deneyerek alın parmağınıza ne geniş gelsin ne de parmağınızı sıksın. Rahatlıkla kullanabileceğiniz bir model olmalı. Ayrıca normal hayatta kullandığınız bir yüzüğü de yanınıza almakta fayda var. Bu durum sayesinde ölçüyü tam olarak elde etmiş olacaksınız.

Alyans Gümüş Mü Olmalı Yoksa Altın Mı?

Hem altın hem de gümüş alyans bulunuyor. Yüzüklerin hangi materyalden yapılmış olması kişinin kendi seçimine kalmış olan bir durumdur. Gümüş olanların altın olan yüzüklere oranla daha uygun fiyatlı olduğu görülüyor. Bütçenize daha uygun alyans seçimi isterseniz gümüş alyanslarda da birçok farklı seçenek vardır.

Çiftlerin birçoğu altın yüzükler tercih etmeyip gümüş olanlara yöneliyor. Günlük hayatlarında sadelikten yana olan kişilerin genellikle gümüş olan modelleri tercih etmekte oldukları ve tercih ettikleri modellerin ise sadelikten yana iken şıklıkla da göz kamaştırıcı özelliklere sahip oldukları görülüyor. Yani, tercih edeceğiniz yüzüğün modeli ve hangi metalden yapılmış olduğu tamamı ile size kalmış olan bir durumdur.

Altın Alyans Kaç Ayar Olmalı?

Tercih edeceğiniz yüzükleri öncelikli olarak ayarlarına bakılması gereklidir. Altının hangi ayarda olduğu ise yüzüğün dayanıklılığı için önemli bir durumdur. Altın yüzükler genellikle 18 ve 22 ayar olarak tercih ediliyor ve modelleri de buna göre değişiklik gösteriyor. Ama uzun yıllar boyu kullanmak istiyorsanız birçok seçeneği bulunan 14 ayar altın alyans modellerini tercih etmelisiniz. Bu ayardaki altın alyanslar diğer alyanslardan daha serttir. Bu nedenle çizilmesi ve yamulması çok güçtür. Fakat 14 ayar altın alyansların diğerlerine göre daha sert olması sonradan ölçü değişimi açısından zordur. 

18 ayar altın alyans modelleri de sağlam olmasına rağmen üreticiler tarafından pek seçenek sunmamaktadır.  22 ayar altın ise diğerlerinden daha esnek olduğu için ölçülerinin ayarı rahatlıkla yapılabilir. En çok tercih edilen klasik alyans 22 ayar modellerinin ise oldukça fazla olduğu görülüyor.

Klasik Alyans Neden Tercih Edilmeli?

Klasik modellerin geçmişten beri modasını hiç kaybetmemiş gelecekte de modasını kaybetmemesi olası olan modeller arasında yer alıyor. Birçok kişinin favorisi olan bu ürün herkes tarafında sevilerek kullanılıyor. Sade ve şık model isteyenler için ilk akla gelen modeldir. Günlük hayatta da kullanım açısından en kolayıdır.

Günlük hayatta kullanılacak olan yüzüklerin birçok farklı özelliği bulunmalıdır. Çok işlemleri olan modellerin temizliği oldukça zor olacak ve taşların aralarında kalan kalıntılar, el yıkama ile sabun ve kireç kalıntıları olabileceğini söylemeliyiz. Klasik alyans fiyatları diğer modellere göre daha uygundur. Fiyat ve gösteriş açısından oldukça iyi olması nedeni ile de ilk tercihler arasında yer alıyor.

Klasik Alyans Genişlikleri

Klasik modeller diğer modeller gibi farklı genişliklerde olabilir. Çok ince modellerin var olduğu gibi çok kalın modeller de mevcuttur. 1mm, 3mm, 6mm, 1 cm gibi farklı genişliklerde olanları bulabilirsiniz. Her elin yapısı farklı olduğu için herkese farklı genişlikte yüzükler yakışabilir. Ama aralarında en çok hangi alyans genişliği kullanılıyor derseniz en çok tercih edilen klasik alyans 3mm olan modellerdir diyebiliriz.

Günümüzde birçok kişinin sadelikten yana ve gereksiz şatafattan kaçınıyor olduğunu görebiliyoruz. Bu kişiler aşklarını temsil edecek olan yüzükleri özenle seçerken daha sade bir duruş için daha ince yüzükler tercih ederler. Genellikle el boyutları küçük olan kişilerin bu incelikte olan yüzükleri daha şık buldukları görülüyor. Siz kendiniz için en uygun ve en şık duracak olan boyutu kendiniz tercih edebilirsiniz.

Klasik Alyans Fiyatları Nelerdir?

Klasik alyans fiyatları ürünün markasına, genişliğine, ayarına, materyaline göre farklılık gösteriyor. Biraz araştırma yapıldığında 1500 TL’den başlayıp çok yüksek rakamlara kadar giden yüzükler mevcut.  Asıl önemli olan ürünün kalitesi olduğu asla unutulmamalıdır.

Daha önce de bahsetmiş olduğumuz tercih etmek için gerekli unsurları yerine getirerek seçim yapılması gereklidir. Tercih edeceğiniz model ve görüntüsü tamamı ile size kalmış bir durumdur. Ancak daha öncesinde belirlemiş olduğunuz bütçeye uygun bir şekilde tercih edersiniz daha rahat bir kullanım sağlamış olursunuz.

Klasik Alyans Yorumları

Günümüzde birçok kişinin farklı modelleri seviyor olduğunu görüyoruz. Kimisi çok gösterişli ürünleri severken kimisi daha sade ve günlük hayat için uygun olanları tercih eder. Bu çeşitlilikte ise klasik olan modellerin en çok tercih edilen modeller olduğunu görüyoruz.

Klasik alyans yorumları, bu modeli tercih etmiş olan kişiler tarafından yapılıyor. Bu yorumlar içerisinde en çok karşılaşılan ise kullanımının oldukça rahat olduğu yönündedir. Tercih eden kişilerin her kıyafet ile kullanımını sağlayabildikleri görülmektedir. Bu durum ise spor kıyafetten özel günlere kadar her an yanınızda ve şıklığınızın en özel parçası olmayı sağlayan bir ürün olduğunu gösteriyor.

Kullanıcı Yorumlarında En Sık Bahsedilen Durumlar

Klasik olan modelleri tercih etmiş olan kişilerin yorumlarının farklılık gösterdiği ancak bir konuda hemfikir oldukları görülüyor. Bu konunun ise modellerin kullanışlı oluşu hakkında olduğunu söylemeliyiz. Kullanmış oldukları klasik modellerin tercih edilirken klasik alyans 22 ayar olarak tercih etmelerini önerdikleri görülüyor. Bu modellerin ölçü ayarlamasının çok kolay olması dolayısı ile ilk tercihler her zaman bu yönde olmalıdır.

Daha sonrasında günlük hayatta daha şık durması adına klasik alyans 3mm olan modellerin daha yaygın olarak tercih edildiği görülüyor. bu modellerin kullanımının daha rahat olduğu ve göze batmayan ama şıklığı ile de gözden kaçmayan bir yüzük olduğu söyleniyor.

Alyans Nerelerden Alınmalıdır?

Tercih edilen modelleri, alırken dikkat edilmesi gereken şeyleri yukarıda belirttik peki ya nerelerden alınmalıdır?  Dünya üzerinde birçok kuyumcu, mücevher satıcıları, takı firmaları bulunuyor. Buralardaki modelleri inceleyebilir, istersen de internet siteleri üzerinden inceleme yapıp firmaları karşılaştırabilirsin.

Bu özelliklerde ve aradığınız bütün özelliklere uygun olan modelleri Karadeniz Kuyumculuk aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Sitemiz üzerinde bulunan bütün ürünlerin sertifikalı olduğunu söylemeliyiz. Her modelin özenle tasarlanmış olduğunu ve sizler için en özel olanları sunacağımızı da söylemeden edemeyiz.

Karadeniz Kuyumculuk Neden Tercih Edilmeli

Karadeniz kuyumculuk olarak müşteri odaklı çalışmalar sürdürmekteyiz. Her zaman en iyisini en kalitelisini uygun fiyatta satışa sunmakta, müşterilerimize en yüksek güveni vermek adına çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Müşteriler ile en iyi biçimde ilgilenip istekleri doğrultusunda hareket etmekteyiz. Muhteşem ürünlerimiz ile en özel günlerinizi taçlandırmak ve bu günlerde yanınızda olmak istemekteyiz.

Tamamı ile müşteri odaklı olarak sürdürmekte olduğumuz çalışmalarımızda, sizlerin en özel ve en güzel günlerinizde yanınızda olmaya çalışmaktayız. Birbirinden güzel ve özel tasarım yüzüklerimiz, kolyelerimiz ve küpelerimiz ile her an ve her gününüzde yanınızda olmayı hedeflemekteyiz.

Karadeniz Kuyumculuk güvencesiyle tüm takılar online satışta. Yüzükler, Alyanslar, Bilezikler, Pırlantalar, Kolyeler, Künyeler, küpeler ve bir çok altın takılar internetten kredi kartına taksitle satışta.

Çok Satanlar

Son yazılar

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on print
Başa dön