Klasik altın alyans, bir batı geleneği olarak evlilikleri temsil eden yüzüktür. Evlilik yüzüğü denince ilk olarak akla düz alyans olarak da bilinen klasik alyanslar gelir.
Klasik Altın Alyans
Klasik Altın Alyans

Altın Alyans

Alyanslar tarih boyunca aşkın ve bağlılığın bir işareti olarak düşünülmüştür. Bu nedenle geçmişten günümüze iki insan hayatını birleştirdiğinde bir sembol olarak kullanılmıştır. Altın alyanslar yüzyıllardır kullanılan bu geleneğe eşlik eder. Değerli bir maden olan altın, özenle ve ince bir el işçiliğiyle işlenerek zarif bir yüzük haline getirilir. Özellikle kadınların kullanmaktan zevk aldığı altın alyansların birçok çeşidi bulunur. Çiftlerin zevkle seçip kullanabilecekleri birçok model günümüzde takı dünyasının trendleri arasında yer alıyor. Bu modellerin arasında kararsızlık yaşansa da her çift bütçesine uygun bir alyans arayışına giriyor. En çok kullanılan modelin ise klasik altın alyans olduğu görülüyor.

Klasik Altın Alyans

Klasik altın alyans, bir batı geleneği olarak evlilikleri temsil eden yüzüktür. Evlilik yüzüğü denince ilk olarak akla düz alyans olarak da bilinen klasik alyanslar gelir. Evliliklerde klasik alyans kullanma geleneği günümüze kadar ulaşmış ve bu yüzükler evliliklerde olmazsa olmaz hale gelmiştir. Klasik alyansların şekil özellikleri bombeli ve köşeli olarak ayrılır. Üzerleri sade(desensiz), yüzeyi parlak ve cilalıdır. Çeşitli genişlik ve ayarlarda üretilen klasik altın alyanslarda çoğunlukla 14 ayar tercih edilir. Bunun yanında 18 ve 22 ayar da üretilmektedir. Klasik alyans modelleri daha çok, sadeliği seven ve tek renk yüzük tercih eden kişilerin ilgi alanındadır. Aynı zamanda klasik alyansların ölçülendirilmesinde bir veya iki ölçü değişiklik yapılabilmesi bir avantajdır.

Klasik altın alyansın üretimi farklı renklerde yapılabilir. Beyaz ve sarı renkleri mevcuttur. Modeller kalın ve ince olarak da üretilir. Klasik alyansların erkek ve kadın modelleri arasında bir fark yoktur. Sadece ölçülerinde belli bir fark bulunabilir. Bunun yanında tercihe bağlı olarak bayan yüzüğünü erkek yüzüğünden ayıran küçük dokunuşlar ve eklemeler yapılabilir. Genellikle bayanlar tektaş yüzüklerine ek olarak aynı parmakta klasik altın alyans kullanırlar.

Aşkı ve bağlılığı en özel şekilde üzerinde taşıyan klasik altın alyanslar genellikle çiftlerin söz merasimlerinde kullanılıyor. Bir kurdele ile birbirine bağlanan iki adet klasik alyans çiftlerin parmağına takıldıktan sonra bir makas yardımı ile birbirinden ayrılıyor. Bunun anlamı, bundan sonra bu yüzüğü taşıyacak olan iki kişinin sonsuza kadar birlikte mutlu olmayı diledikleri ve bu alyansların da buna söz verdiklerine şahitlik etmiş olmasıdır. Klasik altın alyanslar çiftler arasında böyle özel ve güzel bir anlam taşıdığı için toplum tarafından çok fazla tercih ediliyor.

Klasik Altın Alyansın Avantajları Nelerdir?

Taşıdığı anlam sayesinde çok fazla tercih edilen klasik altın alyansın günlük yaşama uyum sağlayan birçok avantajı bulunuyor. Öncelikle klasik altın alyanslar parmağa bir rahatsızlık vermiyor ve bu nedenle günlük kullanımı oldukça rahat oluyor. Rahat bir kullanım tarzına sahip olduğu için, yoğun çalışma şartlarında dahi klasik altın alyans modelinin çıkartılmasına gerek olmadan çalışmalarını sürdürebilirler. Bu gibi avantajları nedeni ile klasik alyanslar tasarımlı alyanslara göre çoğunlukta tercih ediliyor. Klasik altın alyansların tercih edilme sebeplerinden biri de zarif, naif ve mütevazi bir görsel görünüş vermesi oluyor. Sade bir görünüşe sahip olması nedeni ile de sadelikten yana olan kişilerin dikkatini çekiyor. Sarı ve beyaz renkte üretimi yapılan altın alyansları çiftler dilediği tercih edebilme şansına sahip olabiliyor. Erkek ve kadın modellerinin görünüşlerinin aynı olması da çiftler tarafından bir avantaj olarak görülüyor. Aynı zamanda çeşitli bütçeye uygun çeşitli modelin bulunması her çiftin birbirine bir söz verirken, mutluluklarını klasik altın alyansla taçlandırmalarına bir fırsat sunuyor.

Karadeniz Kuyumculuk güvencesiyle tüm takılar online satışta. Yüzükler, Alyanslar, Bilezikler, Pırlantalar, Kolyeler, Künyeler, küpeler ve bir çok altın takılar internetten kredi kartına taksitle satışta.

Çok Satanlar

Son yazılar

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on print
Başa dön