Alyans, aşkın, sevginin ve bağlılığın bir sembolüdür. Düz alyans sadeliği ile şıklığın ve zerafetin bir göstergesi.
Düz Alyans
Düz Alyans

Alyans, aşkın, sevginin ve bağlılığın bir sembolüdür. Düz alyans sadeliği ile şıklığın ve zerafetin bir göstergesi. Uzun yıllardır süre gelmiş olan bir gelenektir bu aksesuarın takılması. Bağlılığı ve sadakati temsil etmektedir. Sözlü, nişanlı veya evli olan kişilerin birbirlerine bağlılıklarını gösteren bu yüzüklerin yuvarlak formu sonsuzluğu temsil etmektedir.

Aşkın iki insanı sonsuza dek bağlamış olduğu söyleniyor. Sonsuz mutluluk, sonsuz birliktelik ve sonsuz sevgiye kavuşturan aşkın en büyük temsilcisi bu yüzüklerdir. Birçok çiftin bu sonsuzluklarını temsil etmesi adına kullanmakta oldukları yüzüklerin birçok modeli bulunuyor.

Herkes tarafından sevilerek tercih edildiği bilinen bu alyansların yepyeni ve en sade modeli ile göz kamaştırıyor. Bu modelin sade bir modelde olarak üretilmiş olduğu ve en çok sevilen ve sadelikten yana olan, şatafat sevemeyenlerin ilk tercihi olduğunu söylemeliyiz.

Aşkın ve Bağlılığın Sembolü Alyanslar

Zarafeti ile göz kamaştıran birçok modeli var olan alyanslara bir yenisi daha ekleniyor. Düz alyans, birçok kişi tarafından beğenilen ve yeni sezonun en beğenilen modeli oldu.

Günümüzde daha çok çiftler daha sade olan yüzükleri tercih etmektedir. Bu sadeliğin şıklıkla birlikte bezenmiş olanlarını tercih etmekte olduklarını söyleyebiliriz. Hem şıklığı hem de sadeliği ile bakanları bir kez daha bakmaya teşvik eden bir yüzük modelidir.

Günümüzde yaygın bir şekilde kullanılıyor olması her iki tarafında seveceği modellerin çeşitliliği ile kendisini göstermiştir. Bu çeşitlilik ile birçok kişi tarafından beğenilmeyi ve tercih edilme oranlarını artırmayı da başarmıştır.

Alyans Kullanımının Kökeni

Çok eski yıllardan bu yana kullanıldığı bilinen alyans, eski Mısır dönemlerine kadar uzandığı biliniyor. Bu dönemlerde yüzüklerin ilk olarak bitki dalları ile yapılmakta olduğu biliniyor. Yuvarlak olarak tasarlanmasının ise sonsuzluğu getireceğine inandıklarını görebiliyoruz.

Mısırlılar, eski dönemlerde bu yüzüklerin sonsuzluk getireceğine inanırlardı. Yüzüklerin sol elin yüzük parmağına takılmasının ise özel bir nedeni olduğuna inanırlar. Sol elin yüzük parmağından kalbe giden bir aşk damarının olduğuna inanıyor olan Mısırlılar, yüzüklerin bu parmağa takılmasının daha büyük bir bağlılık getireceğine inanırlar. O dönemlerden bu yana yüzüklerin sol elin yüzük parmağına takılıyor olmasının gelmiş olduğu görülmektedir.

Alyans Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hayatınızı birleştireceğiniz kişi ile birlikteliğiniz sürecinde parmağınızda taşıyacağınız yüzüklerin dikkatli bir şekilde seçilmiş olarak tercih etmelisiniz. Bu seçimler yapılırken her iki tarafın da düşünülmesi gereklidir. Seçilecek olan modellerin de her ikinizin de beğenmiş olması oldukça önemlidir.

Tabii ki sadece beğenmiş olmak ile bitmiyor… Tercih edilecek olan yüzüklerin darlığı veya genişliği çok önemlidir. Parmaktan düşecek kadar geniş olmayan, kan akışını engelleyecek kadar da dar olmayan yüzükler tercih edilmelidir. Tercih edilecek modellerin iç kısmında sizi rahatsız edecek herhangi bir desenin olmaması gerekiyor. Bununla beraber fazla desenli olan yüzüklerde el yıkama gibi işlemlerde arasına sabun dolma işlemi olabileceği görülüyor. Bu nedenle daha düz ve daha az desenli yüzükler tercih edilmeli. Böyle olunca da imdadınıza düz alyanslar yetişmektedir.

Alyans Altın Mı Olmayı Yoksa Gümüş Mü?

Yeni evlenecek olan çiftler arasında en çok merak edilen sorunun tercih edilecek olan yüzüklerin altın mı yoksa gümüş mü olacağıdır. Bu konuya açıklık getirmek için söyle söyleyebiliriz. Tercih edeceğiniz modeli ve şekli kendi isteğiniz ve beğeninize göre seçmelisiniz.

Müstakbel eşiniz ile birlikte seçeceğiniz gümüş veya altın olan yüzük modellerinden hangisi hoşunuza gidecek ise onu tercih edebilirsiniz. Bu sayede hangisi olmalıdır düşüncesinden de kurtulmuş olursunuz.  Alyans seçerken illa altın olmalıdır diye bir kural olamaz. Siz altın severken başkaları gümüş tercih etmek isteyebilir. Genellikle erkekler altın yüzük takmayı sevmediklerinden tercihleri gümüşten yana oluyor. Sizler de hangi yüzüğü tercih edeceğinizde eşiniz ile karar vermelisiniz.

Altın Alyans

Müstakbel eşiniz ile birlikte kullanacağınız yüzükleri altın olmasına önem verilmesi gereklidir. Herkes tarafında sevilmekte olan altın modeller, evlilik veya nişanlılık için tercih edilmekte olan en yaygın ürünlerdir.

Tercih edilecek olan yüzüklerin nasıl tercih edilmesi gerektiğinden bahsetmiştik. Bu unsurlarda tercih edilecek olan düz modellerde genellikle altın olanlar tercih ediliyor. Düz alyans altın modellerinin yaygın bir şekilde kullanılmasının en büyük sebebi görünüşlerinin büyük bir şıklığa sahip olmasından kaynaklanıyor. Tercih edilecek olan modellerin hangi ayar olması gerektiği de büyük önem taşımaktadır.

Altın Alyanslar Kaç Ayar Olmalıdır?

Ömrünüz boyunca tercih edeceğiniz alyansların sağlam olması gereklidir. Bu nedenle birçok kişinin hangi ayar alyans alacaklarını merak ettikleri görülüyor. Tercih edilecek olan modellerde genellikle sağlam olmasını isteyen kişilerin 14 ayar tercih etmekte oldukları bilinmektedir. Ancak bu ayarda olan yüzüklerin sert olduğu için ölçü değişiminin yapılamaz.

Herkes tarafından sevilerek tercih edilen model olan düz modeller ise genellikle düz alyans 22 ayar olarak satışa sunuluyor. Bu ayarda bulunan ürünlerin biraz daha yumuşak ve esnek olası ile ölçü ayarlanmasının daha kolay bir şekilde yapılabildiği bilinmektedir. Günümüzde en çok tercih edilmekte olan ayarların genellikle 14 ile 18 ayar olduğu görülüyor.

En Çok Tercih Edilen Alyans Modelleri

Çiftlerin ömür boyu parmaklarında taşıyacakları yüzüklerin birçok modeli bulunuyor. Bu modellerin kullanılan materyallere, rengine, şekline desenine ve büyüklüğüne göre değişiklik göstermekte olduğu görülüyor. Son zamanlarda şatafatta uzak, daha sade görünüşe sahip olan yüzükler daha çok tercih ediliyor. Bu özelliklere sahip olan düz alyans modelleri günümüzde sıkça tercih edilmektedir.

Düz olarak tercih edilen modellerin günlük hayatta kullanım için oldukça kullanışlı olduğu görülüyor. Bu sadelikteki ürünlerin hem günlük hayatta spor kullanımlar için uygun olduğu görülüyor. Bununla beraber altın ürünlerin daha ok tercih edildiği biliniyor. Altının kendine has güzelliği ve gösterişi ile sade bile olsa her zaman kendisinden söz ettirebilir oluşu herkes tarafından bilinir. Bu durum tercih edilme oranlarını en içten etkiler.

Altın Alyans Modelleri

En çok tercih edilen yüzük modeli altın özelliklere sahip olan yüzüklerdir. Bu yüzüklerde daha önce de bahsetmiş olduğumuz altının gösterişli oluşu ön plana çıkıyor. 2021 modasının en çok tercih edilen modelinin düz alyans modelleri altın özelliklere sahip olanları olduğunu biliyoruz.

Bu yüzüklerin küçük desenlere sahip veya yalnızca bombeli olacak şekilde olacak şekilde modelleri bulunur. Bu modellerin çeşitli oluşu da renklerine göre değişmektedir. Altın yüzük istiyorsanız eğer öncelikli olarak rengine karar vermeniz gerekiyor. Daha sonrasında isteğinize göre modellere bakabilirsiniz.

Karadeniz Kuyumculuk Alyansları

Karadeniz kuyumculuk, tercih edeceğiniz yüzüklerin en güvenilir adresidir. Çeşit çeşit modelleri bulunan bu işletmeye gittiğinizde modeller arasında kararsız kalabilirsiniz. Seçimlerinizin çok uzun zamanlar alabileceğini söylemeden edemeyeceğiz. Gösterişi ve güzelliği ile kendisinden sıkça söz ettiren modelleri var olan yüzükleri ile işletmemiz sizin de yüzük tercihlerinizde ilk adresiniz olacak.

İşletmemizin en hızlı şekilde sizlere hitap edecek olan her modelde yüzüğe ulaşmanızı sağlayacağını söylemeliyiz. Birbirinden şık v gösterişli yüzükler ile sizde toplum içerisinde dikkat çeken kişi olabilirsiniz. Sizlere sunulacak olan onlarca yüzük arasından zevkinize en uygun olan modeli tercih edebilir ve dilediğiniz gibi kullanım sağlayabilirsiniz.

Düz Alyans Modelleri

Karadeniz Kuyumculuk güvencesiyle tüm takılar online satışta. Yüzükler, Alyanslar, Bilezikler, Pırlantalar, Kolyeler, Künyeler, küpeler ve bir çok altın takılar internetten kredi kartına taksitle satışta.

Çok Satanlar

Son yazılar

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on print
Başa dön